Landelijke Natuurwerkdag 2023 in Ooststellingwerf

Het eerste weekend van november is traditiegetrouw de Nationale Natuurwerkdag. Zo ook dit jaar, op vrijdag 3 en zaterdag 4 november organiseert Landschapsbeheer Friesland wederom de natuurwerkdag. Op de website www.natuurwerkdag.nl kan je een klus vinden bij jou in de buurt. Met veel van deze klussen draag je bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

In Ooststellingwerf zijn een viertal klussen te vinden. Waaronder bij een aantal initiatieven die eerder dit voorjaar een aanmoedingsbijdrage hebben ontvangen vanuit het Herstelprogramma Biodiversiteit Fryslân.

  • Obs Buttinga in Oosterwolde doet mee met haar schooltuinen. De school nodigt mensen uit mee te helpen met klussen zoals een nieuwe laag houtsnippers uitrijden in de moestuin, grassen verwijderen in de vlindertuin en het vervangen van houten constructies in het voedselbosje. Tijdens de lunch wordt er soep en broodjes aangeboden. Ook is er gelegenheid meer te weten te komen over het groene schoolplein dat binnenkort komt. Opgeven kan via: Klusdag schooltuinen obs Buttinga – Natuurwerkdag