BROED 13 mei 2023

13 mei 2023 – BROED BIODIVERSITEITSFESTIVAL

BROED:
Het biodiversiteitsfestival

Wat kun jij doen voor biodiversiteit in je tuin, in je omgeving, op je erf, op je bedrijf, op vakantie, met wat je op je bord schept? Het BROED Biodiversiteitsfestival inspireert om zelf aan de slag te gaan met biodiversiteit.

Hier vind je alle ins en outs over je reis naar het festival en je verblijf op BROED. Heb je toch nog vragen na het lezen van deze pagina?
Neem dan contact met ons op. We zien je graag op BROED!

Programma
Op het programma staan onder andere mini-colleges over allerlei biodiverse onderwerpen en demo’s, zoals ecologisch tuinieren en ecologisch maaien. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, komt er een verhalenverteller, is er van alles te beleven op cultureel vlak en zijn er rondleidingen over het terrein en in de omgeving.

Markt & Foodcourt
Op de markt staan diverse organisaties in stands waar je terecht kunt met al je vragen. Ook kun je er zaden, planten, gereedschap en andere handige materialen aanschaffen. In de foodcourt vind je heerlijk eten van het seizoen en uit de buurt. Daar kun je zien hoe je het verschil kunt maken met wat je op je bord schept.
Het festival vindt plaats op zaterdag 13 mei 2023 van 10.00 tot 18.00 uur op het terrein van inheemse zaden- en plantenkweker en leverancier Cruydt-Hoeck in Nijeberkoop. Een prachtige plek in het mooie landschap van Zuid-Oost Friesland, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Voor meer info www.broed.frl

Parkeren en pendelen
Parkeren kan beperkt vlakbij het festival tegen betaling. Koop hiervoor je kaartje via de link Tickets.
Parkeren kan ook – gratis – bij carpoolplek Donkerbroek, parkeerplaats Diakonievene Nijerberkoop en Buitencentrum Drents-Friese Wold. We rijden met een pendelbus rond. Deze brengt je gratis naar het festivalterrein!

Gemeente Ooststellingwerf sponsort toegang tot BROED
NIEUWS – 27 april 2023: Gemeente Ooststellingwerf – gastgemeente van BROED – sponsort de toegang voor alle bezoekers van het festival. “Wij vinden het festival en het thema zo belangrijk, dat we alle mogelijke financiële drempels om het festival te kunnen bezoeken willen wegnemen”, zegt wethouder Gerben But.

Daarmee wordt BROED in 2023 gratis te bezoeken. Bezoekers die reeds een kaartje hebben gekocht ontvangen hier nog bericht over. Let op: het festival heeft wel een maximaal aantal bezoekers. Wil je zeker zijn van toegang tot het festival, registreer je dan online voor een gratis toegangskaartje en koop een parkeerticket.

En, als je alsnog een bijdrage wilt doen aan BROED dan kan dat. Dan kun je een donatie doen via de website of bij de kassa van het festival. Als dank voor deze donatie zorgt BROED voor een bijdrage aan een initiatief in Ooststellingwerf, dat werkt aan herstel van biodiversiteit.

Lees alle ins en outs via www.broed.frl/informatie